Agressie uit onmacht
Hoe ga je om met onmacht, geen controle over iets hebben en het uit zicht in agressie. Agressie kan ontstaan als iemand zich bedreigd voelt door de medische behandeling, die angst of onmacht teweeg brengt. Deze vorm van agressie heet frustratie agressie. Er is een duidelijke oorzaak/frustratie aan te wijzen voor de agressie, bijvoorbeeld het overlijden van een familielid.
Hoe ga je om met iemand die passief agressief is?
- Vier tips voor omgaan met een passief agressief persoon
- Herken het gedrag voor wat het is. Bedenk dat passief agressief gedrag gewoon vijandig gedrag is. ...
- Geef je grenzen aan en houd je hieraan. Maak duidelijk dat je niet toelaat dat de ander zich zo gedraagt. ...
- Wees duidelijk. ...
- Wees assertief in je communicatie.
Omgaan met agressie is niet makkelijk. Niet als je zelf agressief wordt en niet als je met woedeaanvallen van anderen moet omgaan. Misschien ken je wel iemand die snel agressief wordt, of weet je van jezelf dat je nogal opvliegend bent. Als dat soort driftbuien vaker voorkomen dan is het een goed idee om er wat aan te doen. Want je kúnt er wat aan doen. Tip nummer 1: "Doe nu eens even rustig!" roepen tegen een opvliegend persoon werkt niet.
Wat je wel kunt doen bij agressie kun je leren van een psycholoog. psychologen van de opleider ROSS kunnen je helpen om te leren gaan met agressief gedrag van anderen, of je eigen agressie beter te leren beheersen. Daarvoor hoef je niet naar een praktijk school toe te komen, de opleiding is vanuit huis te volgen. Je kunt dus vanaf de bank in je woonkamer je huiswerkopgaven doen en met deze handvatten aanreikt om agressie beter te controleren.
Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is in te schrijven op één van de psychologische opleidingen van het ROSS.